Fjällräven Center

Fjällräven Center är den största inomhusarenan som finns i Örnsköldsvik. Den började byggas 2004 och invigdes två år senare – 26:e augusti 2006. Arenan rymmer 7600 publikplatser där 5317 är sittplatser. Resterande är ståplatser, platser i loger, i restaurangen samt handikappanpassade platser.

Hockey – och mycket mer

Det som Fjällräven Center främst förknippas med är hockeylaget Modo. Det är elitserielagets hemmaarena som inte sällan är fullsatt. Matchdagar är det tydligt att Örnsköldsvik verkligen är en hockeystad. Biljetter till hockeymatcherna köps bland annat på ICA Kvantum, Hemköp Domsjö och COOP Forum.

Utöver hockey anordnas även mässor, musikevenemang och större festarrangemang här. Bland annat hyrs entréhallen (800 kvadratmeter) ut till företag som söker större lokaler för olika event. Upp till 150 personer kan sitta till bords och vid konsert kan entrén ta in upp till 300 personer.

Den som har intresse av att se arenan och lära sig mer om dess historia kan boka en visning. Detta kostar ca 1000kr så det krävs att det är en lite större grupp för att priset inte ska bli allt för stort per person. Visningar sker enbart via bokning.

Det är inte heller ovanligt att företag hyr delar av arenan som konferenslokaler. Många kombinerar detta med att dagen avslutas med att se på hockey. Andra företag väljer att spela matchen själv. På arenan går det nämligen att spela något som kallas för ”Företagshockey”. Alla får låna full hockeyutrustning och känna på hur spelet går till – på riktigt.

Med konferenslokaler, underhållning och restaurang har arenan allt vad som behövs inför en lyckad konferens. Boende finns däremot inte men med tanke på att arenan ligger så centralt finns flera hotell i Örnsköldsvik på bara några minuters avstånd.

Äta och dricka

Restaurangen har öppet mellan 10.30 och 13.30 och är en populär restaurang att äta på oavsett om man har intresse för de sporter som utövas i arenan eller inte. Matchdagar stänger däremot restaurangen en halvtimme tidigare för att allt ska hinna göras i ordning till matchstart. Dessa dagar erbjuds speciella etage- och restaurangpaket för mellan 500kr och 900kr. Är man några kan man gå ihop och hyra en loge. Kostnaden ligger på ca 13000kr men då får man även egen loge med mycket bra sikt över arenan och trerättersmiddag.

På arenan finns även sex sportbarer samt åtta kiosker.