Gårdsjö Älgpark

Även om inte Sverige kan stoltsera med lejon och tigrar i djurväg så finns här ändå mäktiga djur som många turister gärna kommer för att se på nära håll. I Gårdsjö Älgpark finns möjligheten att komma den svenska Skogens Konung riktigt nära. Detta på flera olika sätt.

Älgsafari

Genom älgsafari besöker man älgarna i dess naturliga miljö. En tur består i att besökarna får sätta sig vagnar, som dras av en traktor, som dras runt i närheten av älgarna i ungefär en timme. Under hela turen berättar guiden om djuren och det är inte sällan som älgarna kommer riktigt nära vagnarna för att undersöka vilka det är som kommer ”på besök”. Älgarna har nämligen vant sig så vid uppmärksamheten att de vågar sig fram till vagnarna så nära att det ibland ges möjlighet att klappa dem. Det är när de står så nära som man verkligen förstår hur stora de egentligen är och varför de just kallas för Skogens Konung.

Femkamp och Tiokamp

Även om det är älgsafari som är höjdpunkten för de flesta som kommer till älgparken så finns även annat att roa sig med. Bland annat en femkamp som, om man vill, går att bygga ut till en tiokamp. Ett roligt sätt att umgås om man är en grupp som kommer till gården. Självklart är det ett stort fokus på älgen även på grenarna i fem/tio-kampen.

Övernattning

Den som inte fått nog av älgar efter älgsafari, eller av annan anledning inte vill lämna gården, kan hyra det lilla torpet Solviken som har fyra bäddar. En extrasäng kan även ställas in så fem personer kan maximalt sova över i torpet. Att hyra boende här betyder att man beställer Älgsafari ”deluxe”. Man får då en privat tur för att komma älgarna nära samt möjlighet att äta frukost med utsikt över fältet där älgarna gärna är i gryningen.

Café och Mat

Inte en utflykt utan ett cafébesök och inte ett besök på en älgpark utan att äta älg. Så resonerar många och väljer älgkorvsmackan i det lilla caféet som finns på gården. Vill man inte äta det djur man nyss tittat och fascinerats av finns även våfflor, korv m.m.

Det är även möjligt att beställa en stor ”älgbuffé” även om buffén består av väldigt mycket som inte är älg. Däremot är det inte något de har dagligen utan man behöver beställa i förväg vid exempelvis konferenser eller fester.